Nieu Statendam .aan de kade in Civitavechia kopie 2

Tonnage:              99.836 brt

Voortstuwing:      5 Wãrtsilã NSD Diesel- Electric Motors   (totale vermogen: 51.940 kW)
                                       3 X type 16ZAV40S
                                       2 X type 12ZAV40S
                            2 ABB-Azipods  2 x 17.600 kW
                            Boordnet: General Electric gasturbine type LM2500PE (15.400 kW)
                            
 L x B x D:              297 x 35 x 7,95 m
 
Snelheid:              22 knopen    
     
Passagiers:           2666

Bemanning:          1000


2017 Op 20 maart werd de kiel gelegd voor de Nieuw Statendam, een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse. 

Vooruitlopend op de tewaterlating vierde Holland America Line woensdag 6 december de muntceremonie op de Fincantieri Marghera werf in Italië. Dit is een oude scheepsbouwtraditie en dateert al uit de Romeinse Oudheid. Tijdens de muntceremonie werd een Nederlandse gulden aan de voorste mast van het schip gelast om geluk te brengen. Dit werd gedaan door Anne Marie Bartels, lid van Holland America Line’s gerespecteerde President’s Club, Antonio Quintano, directeur van de Fincantieri Marghera werf en Keith Taylor, Executive Vice President Fleet Operations van Holland America Line. Daarna volgden toespraken en een zegening door de kapelaan van de scheepswerf.
De Nederlandse gulden op de voorste mast brengt een bepaald sentiment en geschiedenis naar het nieuwe schip. De munt komt uit 1898, het jaar waarin de eerste 'Statendam' van Holland America Line in de vaart kwam. (Bron: maritiemnieuws.nl/BvR).

Het schip werd in december te water gelaten bij Fincantieri C.N. Italiana S.p.A., Porto Marghera, Italy. Oprah Winfrey was uitgenodigd om als peetmoeder het schip ten doop te houden.
Voor het design van de vele publieke ruimtes tekenen, net als bij de Koningsdam de architectenbureaus Tihany Design New York 50% and Yran & Strobraaten, Oslo 50%, met als thema “the architecture of music”.
Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants. Er worden kooklessen en praktische workshops gegeven bij America 's Test Kitchen en er zijn presentaties van BBC Earth Experiences op het spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

2018 Augustus: Na de eerste proefvaart van 10 tot 12 augustus volgde de onderwaterinspectie in het droogdok, terwijl de nautische tests werden afgelegd tussen 18 en 22 augustus.

2018 September: De oplevering van de "Nieuw Statendam" in november komt dichterbij. Onlangs werden succesvolle proefvaarten gemaakt in de Adriatische zee.

2018 Oktober: De maidentrip van de Nieuw Statendam zal in december aanvangen vanuit Civitavecchia naar Fort Lauderdale. De Senior Staff Officers werden recentelijk bekend gemaakt. Het zijn: Captain Sybe de Boer, Hotel Director Don Habets, Staff-captain Kevin Beirnaert, Chief Engineer Eric van Loenen en Environmental Officer Dolf Kramer. 

2019 Op 11 februari, terwijl het schip lag afgemeerd bij Half Moon Cay (Holland America Line's privé-eiland in de Bahamas) spoelde het lichaam van een passagier aan op de kust. De man, een Canadees, dreef in het water en reageerde niet meer. Reanimatie mocht niet baten. Hij werd overgebracht naar een kliniek op Eleuthera Island en dood verklaard. (Bron: Cruisemapper/accidents))

 

Websites
Holland America Line

Accidents & Incidents

Wikipedia

Youtube

Joomla templates by a4joomla