Eén van de belangrijkste activiteiten voor de leden van vereniging "De Lijn" is het uitgeven van een tweemaandelijks verenigingsmagazine, 'HALLO' genaamd. Al sinds het bestaan van de vereniging zorgt dit medium voor het contact tussen de leden onderling en tussen het bestuur en de leden.

HALLO, acroniem voor 'Holland-Amerika Lijn leden orgaan', wordt door een redactiecommissie samengesteld. Het magazine kent een aantal vaste rubrieken, zoals 'Lijnpraet' (van de voorzitter), 'Het laatste nieuws' (van vlootcorrespondent kapitein Albert J. Schoonderbeek), 'HAL nieuws' (met actueel nieuws over de HAL), 'Voor u gelezen, voor u gezien' met een selectie uit recent verschenen boeken met een sterk maritiem karakter en (komende) tentoonstellingen, en 'HALLO-Select' met oproepen, aanbiedingen en wetenswaardigheden. Elke jaargang kent twee themanummers, twee met een voormalig HAL schip centraal en twee gewone HALLOs. De nummers wisselen elkaar af.

 De HALLO wordt toegestuurd naar ieder lid van de vereniging. Verder ontvangen de sponsors EN begunstigers van de vereniging, de ereleden, leden van de Raad van Advies en enkele maritieme musea en bibliotheken alsmede de adverteerders in het magazine een exemplaar. Een aantal exemplaren wordt naar alle schepen van de Holland America Line verzonden..

In de loop der jaren hebben vele honderden leden stukken, artikelen, oproepen en reeksen verhalen geschreven, die zijn geplaatst in de HALLO en die het tot een bij de leden zeer populair magazine hebben gemaakt. Het bestuur van de vereniging gebruikt het magazine voor het doen van officiële mededelingen. Omdat het magazine alleen kan bestaan dankzij de inbreng van de leden, doen wij graag een oproep om bijdragen te leveren. Uw pennenvruchten kunt u opsturen via e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar: Vereniging 'De Lijn', Postbus 52146, 3007 LC Rotterdam. Stuur uw kopij bij voorkeur via e-mail. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot HALLO kunt u een berichtje sturen naar genoemd                e-mailadres.

Een team van correctoren corrigeert zo nodig uw tekst.

  • Stuurt u foto's of plaatjes per e-mail, zorg dan dat ze gemaakt of gescand zijn in hoge resolutie (300 dpi). Bij een lagere resolutie is het materiaal vaak te slecht voor publicatie. U kunt uw originele illustratiemateriaal natuurlijk ook per post sturen. Na publicatie ontvangt u het weer van ons terug. Houdt er wel rekening mee dat uw artikel wellicht niet direct in de volgende HALLO verschijnt en met het terugsturen van illustratiemateriaal daarom soms meer tijd is gemoeid.
  • De redactie houdt zich het recht voor artikelen in te korten en eventueel te wijzigen als dat om welke redenen dan ook noodzakelijk mocht zijn.

Redactie:

- B.C. Vijge - hoofdredeacteur
- M.L.J. Hoegen - beeldredacteur
- Kapitein A.J. Schoonderbeek - correspondent vloot
- Vacature - correspondent HAL, Seattle USA 

Adverteren in HALLO
Het magazine HALLO verschijnt zes keer per jaar.
De advertentieprijzen zijn als volgt vastgesteld:

  • Zes maal per jaar een hele pagina full colour: 
 € 540.00 
  •  Zes maal per jaar een halve pagina full colour:
 € 300.00
  •  Zes maal per jaar een kwart pagina full colour:
 € 210.00 


 

 Voor het plaatsen van een advertentie kunt contact opnemen met het secretariaat.

Joomla templates by a4joomla