142.Volendam.fo.1a

 ms Volendam      (1142-vdl103-226-001)

14-09

Charter opvang Oekraïense vluchtelingen beëindigd
Op 30 augustus organiseerden de Oekraïense gezinnen aan boord van de Volendam een afscheidsfeest als dank aan de gemeente Rotterdam, het Leger des Heils (als coördinator van de noodhulp en begeleiding) en de bemanning van het schip. Het was een ontroerende gebeurtenis waarbij Oekraïeners van jong tot oud vertelden over hun ervaringen in deze periode en hun dank uitspraken. Kapitein Whitaker vertelde dat daarna enkele kinderen zongen voor alle aanwezigen. Als aandenken ontving hotelmanager Francois Birarda een door de kinderen gemaakt mozaïek-tableau, waarop de Volendam stond afgebeeld. Kapitein Whitaker besloot met de woorden: 'The Volendam team have done an amazing job serving our Ukrainian guests, but I have to give special praise to the Salvation Army and municipality of Rotterdam. They have worked tirelessly to look after the needs of these families, and they will continue to do so long after the Volendam returns to showing our guests the world.”
Voor het Engelstalige verslag KLIK hier.

Inmiddels is de Volendam vertrokken naar de Adriatische zee. Vanuit Triëst maakt het schip vanaf 24 september de 14 daagse cruise 'Holy Land & Ancient Kingdoms Explorer' in het oostelijk deel van de Middellandse Zee.    
(Bron: hollandamerica.com)

 

Veelbelovende resultaten bij Holland America Line’s lange termijn biofuel test

20-09
Holland America Line heeft in Rotterdam, aan boord van de Volendam, in samenwerking met GoodFuels en Wärtsilä, als eerste cruisemaatschappij een wekenlange test met biobrandstof afgerond. Dit in samenwerking met GoodFuels en Wärtsilä. GoodFuels is een toonaangevende producent en leverancier van duurzame biobrandstoffen, terwijl Wärtsilä wereldleider is op het gebied van energie- en voortstuwingstechnologieën.

Het gaat om een vermindering van 78% van de CO2-uitstoot tijdens de levenscyclus bij gebruik van 100% biobrandstof. De test duurde 20 dagen en werd afgerond op 7 september j.l. In de eerste vijf dagen gebruikte het schip een mengsel van 30% biobrandstof en 70% scheepsgasolie in één van de belangrijke hulpmotoren. Voor de laatste 15 testdagen gebruikte het schip 100% biobrandstof. Volgens GoodFuels was er in deze laatste 15 dagen een daling van 78% van de CO2-emissies, gedurende de levenscyclus, vergeleken met MGO emissies. Gus Antorcha, president van Holland America Line, noemde de resultaten erg bemoedigend.
(Bron: Seatrade cruise News) 

 

 

Joomla templates by a4joomla