Rotterdam 7

 (Foto: Klaas Krijnen)  

Vrijdag 10 september arriveerde het ms Rotterdam in de IJmondhaven.

Op 30 juli vond in Italië op de werf Fincantieri te Marghera de officiële overdracht plaats van het nieuwe vlaggenschip aan de Holland America Line. Samen met de Nieuw Statendam en de Koningsdam behoort het schip tot de zeer elegante en luxueuze Pinnacle Class. Het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line telt 1340 hutten, 11 eetgelegenheden, 12 bars en lounges. 6 entertainment faciliteiten, 12 spa’s en 10 andere vrijetijdsvoorzieningen.

De komende wintermaanden maakt het schip vanuit Fort Lauderdale cruises in het Caraïbisch gebied. Volgend jaar viert Holland America Line een 150-jarig jubileum. In dit jubileumjaar maakt de Rotterdam van mei tot in oktober vanuit Amsterdam cruises naar de Noorse fjorden en de Baltische staten. Bovendien maakt het nieuwe vlaggenschip daarna op 15 oktober, de datum waarop de Rotterdam (1) in 1872 begon aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York, deze bijzondere en historische trans-Atlantische oversteek via Le Havre en Plymouth naar New York met als eindbestemming Fort Lauderdale.

Vond de eerste oversteek plaats in 1872 door de firma Plate, Reuchlin & Co met de Rotterdam (1), echter pas op 18 april 1873 werd ten overstaan van notaris W.S. Burger Wzn de acte van oprichting getekend van de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij!

                                     (Bronnen:     hollandamerica.com;   Holland-Amerika Lijn 1873-1923; jubileumuitgave Dr. M.G. de Boer)

 

Voor een video-impressie van de Rotterdam (7) KLIK HIER

 

Joomla templates by a4joomla