(02-03)
view Erasmus 2


Beste Allemaal,

Na een jaarwisseling zonder nieuwjaarsreceptie hopen we later in het jaar een feestelijke bijeenkomst (onder voorbehoud) te kunnen houden.

Het afgelopen jaar was er veel te weinig gelegenheid om bij elkaar te komen en gezamenlijk te werken aan het verenigingsleven, zowel wat betreft het bestuur als voor het archief en de beeldbank in het ZCBS (Zijper CollectieBeheer Systeem t.b.v. musea en historische verenigingen). Niet dat het werk stilligt; we gaan gestaag door en er komen steeds meer items op het ZCBS.

Stand van zaken
Op dit moment zijn wij bezig met het onderzoeken hoe we de menukaarten in de beeldbank gaan verwerken en dit gebeurt ook met foto's waar mensen op staan om deze eenvoudig te kunnen voorzien van hun persoonsnamen. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan de foto's uit de "Samenspellen", die door ons lid, dhr. Sierat, die het blad in de jaren '70 en '80 samenstelde, aan de vereniging zijn geschonken. Tevens zijn alle kranten-knipsels naar een van de groepsleden gebracht die ze gaat inscannen, zodat ook deze in de beeldbank geplaatst kunnen worden. Het oudste krantenartikel is uit de periode van de Eerste Wereldoorlog.

Op deze website ziet U onder DE LIJN - GESCHIEDENIS EN LITERATUUR een uitgebreide HAL-boekenlijst. Daarnaast wordt er gewerkt aan een boekenmap waarin zoveel mogelijk boeken komen te staan over de NASM/HAL en haar geschiedenis. Binnen niet al te lange tijd gaan we ook alle personeelsbladen van de voormalige HAL inscannen en net zo presenteren als ons magazine HALLO. Dat allemaal scannen is heel veel werk! De vereniging heeft een negatief- en dia-scanner aangeschaft en deze is geprogrammeerd voor een laptop, zodat deze kan rouleren onder de leden van de archiefgroep.

Maar er is meer gebeurd, zoals het uitbrengen van 6 x HALLO, voor het eerst een 2-maandelijkse nieuwsbrief, een ledenwervingsactie die weer 18 leden opleverde en manieren uitproberen om ons ledenbestand op peil te houden.
We zitten dus zeker niet stil. Maar ik hoop dat we elkaar over niet al te lange tijd weer tegenkomen.

 

Houd u taai en blijf gezond!                                                          Martien Hoegen, voorzitter

 

Joomla templates by a4joomla