Rotterdam 6Amsterdam 3

Maasdam 5Veendam 4


(Geraadpleegde bronnen: Holland America Line en ANP persbureau)
16-07-2020

Holland America Line heeft gisteren bekend gemaakt, dat de cruiseschepen "Amsterdam". "Maasdam", "Rotterdam" en "Veendam" de vloot zullen verlaten en overgedragen zullen worden aan kopers. De schepen zijn in tweetallen verkocht, waarbij de "Amsterdam" en "Rotterdam" overgaan naar de Noorse branchegenoot Fred Olsen Cruise Lines. De andere koper is nog niet bekend gemaakt.

Het cruiseprogramma van de vier schepen zal worden aangepast, c.q. worden overgenomen door de andere schepen. De Grand World Voyage van de "Amsterdam" wordt uitgesteld tot 2022 en zal worden overgenomen door de "Zaandam". De Grand Africa Voyage van de "Rotterdam" met vertrek op 10 oktober, zal ook op dezelfde datum worden waargenomen door de "Zaandam".

Stein Kruse, CEO van Holland America Group en Carnival UK, verklaarde: "dat het altijd moeilijk is om afscheid te moeten nemen van schepen met een lange staat van dienst. Daar staat tegenover dat Holland America Line met haar recente Pinnacle-Class schepen en een derde zusterschip ("Ryndam") erbij in 2021 een mooi vooruitzicht heeft en zo haar overall-capaciteit in de markt zal weten te behouden".

Gus Antorcha, de nieuwe president van Holland America Line, zei de warme genegenheid van onze gasten naar de maatschappij en de schepen in de vloot te waarderen en dat de gevarieerde vloot van schepen een bijzonder aanbod zal blijven bieden voor cruiseliefhebbers met voorkeur voor midsized schepen en wereldwijde bestemmingen. Ik kijk uit naar het voortzetten van onze favoriete boord-arrangementen en het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor onze gasten".

De schepen:

De "Maasdam" (1258 passagiers) dateert van 1993, was de tweede van de vier S-Class-schepen en het vierde schip met de naam "Maasdam". De laatste tijd maakte zij vooral cruises naar de Zuid-Pacific en Alaska.

De "Veendam", de laatste uit de S-Klasse, werd opgeleverd in 1996 en droeg als vierde schip de naam "Veendam".

De “Rotterdam” (1997) is het eerste schip uit de R- Klasse met 1404 passagiers en het zesde schip van die naam.

De “Amsterdam” (1380 passagiers) voegde zich in 2000 bij de vloot als laatste van de vier S-Klasse-schepen. Zij is het derde HAL-schip van die naam. Dit schip van 62.735 brt maakte onlangs nog de Grand World Voyage.

Passagiers met boeking op de aanstaande afvaarten van de schepen zullen bericht ontvangen dat deze cruise-reizen worden geannuleerd of omgeboekt. Net als hun reisagenten krijgen zij informatie over wanneer hun cruise met een ander schip zal plaatsvinden en over speciale aanbiedingen om te boeken voor een andere reis wanneer het cruiseprogramma wordt hervat. Indien passagiers voorkeur hebben om de reissom terug te ontvangen, dan zal daarin worden voorzien!

De geannuleerde cruises betreffen voor de "Amsterdam" : Canada / New England en Grand Voyages.
Voor de "Maasdam" gaat het om die naar Mexico, South Pacific, Australië en Aziatische routes.
De voor de "Rotterdam" geannuleerde routes zijn: de Cariben, Europa, Panama-kanaal, Zuid-Amerika en Hawaii.
Die van de "Veendam" zijn cruises naar de Cariben en Europese bestemmingen.
 

Voor het volledige Engelstalige persbericht  KLIK HIER 

 

 

Joomla templates by a4joomla