29-08 (Bron: Seatrade Cruise News 28-08

138.maasdam.119mh.2009 kopie a140.veendam.fo.8 kopie b

De Veendam                                                                  De "Maasdam", gezien vanaf de Euromast.

Marios Iliopoulis, eigenaar van ferry-rederij Seajets, is een contract voor 6 maanden overeengekomen met Optimum Shipmanagement Services voor het management van haar groeiende vloot cruiseschepen.
Optimum beheert ook de schepen van Celestyal Cruises. Iliopoulos verraste de markt in juli door zich met de aankoop van de voormalige "Oceana" (77.499 brt)) van P&O Cruises ook te begeven op de markt van meerdaagse cruises in de Middellandse Zee. De "Oceana" is herdoopt in "Queen of the Oceans". Nu is duidelijk geworden dat deze operator van 21 highspeed ferries in de afgelopen weken 3 cruiseschepen heeft aangekocht.
Eind augustus vond de overdracht plaats van nog 2 schepen. Het zijn de voormalige HAL schepen "Veendam" (1996 57.100 brt) en "Maasdam" (1993 55.600 brt). De "Veendam" werd afgeleverd in Katakolon en is herdoopt in "Aegean Majesty". De "Maasdam" ging bij aflevering in Piraeus in dok.

In de rubriek "HAL - schip van de maand" zullen de komende tijd de verkochte cruiseschepen "Amsterdam", "Veendam" en "Maasdam" voorbij komen!!

07-08
Het Algemeen Dagblad meldt dat, als eerbetoon aan Rotterdam en de Rotterdammers, het ms "Rotterdam" aanstaande maandag bij wijze van afscheid afmeert aan de Wilhelminakade.
Later gaat het schip in dok voordat het overgedragen wordt aan de nieuwe eigenaar Fred Olsen Lines.
Zie:  Algemeen Dagblad

Voor een reportage van TV Rijnmond (10-08)     KLIK HIER

(11-08)
Ons lid Ernst Lohmann, oud-radio-officier bij Radio Holland, was er namens Vereniging de Lijn ook bij !!
Op zijn eigen website heeft hij ook een pagina over de cruiseschepen van de HAL.

Lees ook het artikel in MARITIEM NEDERLAND

Voor meer achtergrondinformatie lees de artikelen hieronder !

31-07
Als eerbetoon aan enkele zeer opmerkelijke schepen uit de 150 jarige geschiedenis van de Holland Amerika Lijn, verandert de  Cruiseline de naam van het schip in aanbouw in "Rotterdam".
Deze "Rotterdam", het zevende schip met die naam, wordt het nieuwe vlaggenschip en zal precies over een jaar door de werf Fincantieri te Marghera opgeleverd worden op 30 juli 2021.
Deze naamswijziging is bekend gemaakt door de nieuwe president van Holland America Line, Gus Antorcha.
Vereniging "De Lijn" is blij verrast met deze naamgeving !

Voor meer informatie en de geschiedenis van alle naamgenoten, klik op de volgende links:

Holland America Line

Captain Albert

Amsterdam 3De commissie Vloothistorie voert u maandelijks langs voormalige HAL-schepen.
Deze maand het ms "Amsterdam (3), dat inmiddels samen met de “Rotterdam”,
de “Veendam” en de “Maasdam” de vloot van Holland America Line heeft verlaten !

KLIK HIER

(Zie ook het artikel hiernaast op de pagina !)

(23-07)

okt 9 Ocobar Holland Amerika Lijn 705x435Vrijdag 9 oktober
Muziektheater in Kunstmin te Dordrecht - Songs van onder meer Willie Nelson & The Band

Naast het vervoeren van landverhuizers zorgde de Holland-Amerika Lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de VS bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland. Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweegbracht. Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Mouth & MacNeal niet naar Amerika nadat ze daar een hit scoorden? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda?
Met songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams. All aboard!

Voor meer informatie over deze voorstelling KLIK HIER