Nieuws

Hierbij willen wij u graag attenderen op de huidige expositie van klassieke maritieme schilderijen van Frans Romeijnsen.

Aanstaand weekend is de laatste mogelijkheid om ze te bekijken in Rotterdam.

Aangezien er een groot aantal schepen van de HAL op de doeken te zien zijn, lijkt het ons leuk om zoveel mogelijk leden van de Vereniging De Lijn hierover te informeren.

De expositie wordt gehouden op zondag 15 september 2019 van 12.00 tot 17.00 uur.

Adres: Westerkade 29 A, 3016 CM Rotterdam; tel.: 06-54994782; e-mai: www.maaskoe.com

Op 20 augustus a.s. is het 60 jaar geleden dat het ss Rotterdam door haar bouwwerf de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) werd overgedragen aan de Holland-Amerika Lijn (HAL). Die datum was het begin van een succesvolle periode van 41 jaar waarin het schip de wereldzeeën bevoer. Dat vieren de Vrienden van stoomschip Rotterdam samen met WestCord Hotels, de eigenaren van het ss Rotterdam, met de themadag ’60 jaar kunst en cultuur op het ss Rotterdam’. Bijzonder is dat op deze dag twee kunstenaars en een fotograaf aanwezig zijn die in 1959 nauw betrokken waren bij de bouw van het schip.

U kunt zich tot 17 augustus voor deze dag aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder opgave van naam en adres, De kosten zijn €25,- per persoon, inclusief lunch en diverse rondleidingen. Na aanmelding ontvangt u informatie over de wijze van betaling.

Aanmelding is beperkt, vol=vol

De commissie Vloothistorie voert u maandelijks langs voormalige HAL-schepen.
Deze maand het ss Maasdam (3) (1921 - 1941)
Maasdam 3

KLIK HIER
.

A. van der Hek (overleden op 5 september 2019)

N. de Veer (overleden op 5 juli 2019)

E. Overbosch (overrleden op 15 augustus 2019)

M.H. Vroon (overleden op 8 augustus 2019)

F.M.H. Hoogsteder (overleden op 31 juli 2019)

Het bestuur heeft haar medeleven betuigd

Leden van Vereniging "De Lijn" ontvangen een korting op deze rondleiding. Zij betalen Euro 9,00 p.p. in plaats van Euro 12,50 p.p. De korting geldt voor het lid op vertoon van de ledenpas en 1 introducé.