De commissie Vloothistorie voert u maandelijks langs voormalige HAL-schepen.
Deze maand het stoomschip “Potsdam”.

Potsdam

KLIK HIER

kranslegging 04052020ab

Op 4 mei heeft Vereniging de Lijn, ook namens het ss Rotterdam en de Holland America Line 3 kransen gelegd voor de omgekomen personeelsleden van de NASM/HAL in de Tweede Wereldoorlog. Het was een kranslegging zonder veel ceremonie en weinig publiek vanwege de Corona-situatie. Het tijdstip was stil gehouden om te voorkomen dat er veel mensen aanwezig zouden zijn. Hoewel het zo ingetogen moest verlopen, was het wel belangrijk om al deze Oud-personeelsleden niet te vergeten, niet alleen vandaag maar ook de komende jaren.

Het bestuur spreekt de wens uit, dat we volgend jaar weer met zijn allen deze mensen kunnen gedenken. De kransen werden gelegd door voorzitter Martien Hoegen, secretaris Herman van der Stap en door de dames die ons monument verzorgen, Betty Roggeman en Mini Schoenmaker.

Bij deze gelegenheid is de webpagina over ons HAL-Oorlogsmonument vernieuwd met aanvullende gegevens over de gevallenen.
KLIK HIER

Onderwerp: Coronavirus

De toestand met het coronavirus heeft ons doen besluiten tot een aantal maatregelen:

Onze maandelijkse soosmiddag op het ss Rotterdam wordt tot nader order opgeschort. De soosmiddag van 19 maart gaat dus niet door.

Onze laatste lezing van het winterseizoen op het ss Rotterdam van 28 maart 2020 kan geen doorgang vinden.

Onze jaarlijkse Algemene Vergadering, die gepland staat voor 25 april 2020, wordt verschoven naar een later vast te stellen datum na de zomer.

Wij zullen u via de HALLO en onze website op de hoogte houden.

Wij hebben deze maatregelen genomen met het oog op de gezondheid van onze leden en rekenen daarbij op uw begrip.

Martien Hoegen

(Voorzitter)

C.N.M. Prins (NDZ 1966-1974) overleden op 6 juni 2020
G. Thuis (CDZ 1954-1955) overleden op 15 juni 2020

Het bestuur heeft zijn medeleven betuigd.

Leden van Vereniging "De Lijn" ontvangen een korting op deze rondleiding. Zij betalen Euro 9,00 p.p. in plaats van Euro 12,50 p.p. De korting geldt voor het lid op vertoon van de ledenpas en 1 introducé.