Onderstaande lezing wordt georganiseerd door het ss Rotterdam

Lezing kapitein Schoonderbeek:

Maandag 20 januari 2020 geeft Kapitein Albert Schoonderbeek weer zijn vertrouwde nieuwjaarslezing over het ss Rotterdam. Hij heeft aangekondigd om dit jaar een lezing te geven over het onderwerp: “Het ss Rotterdam in papierwerk”.

Heb je andere vragen die je beantwoord wil hebben, geef dan alsjeblieft vóór 10 januari deze door aan Martijn of zijn vervanger zodat we Dhr. Schoonderbeek kunnen mailen en hem kunnen vragen om jouw verzoek uit te zoeken en in zijn presentatie te verwerken.

Datum:       Maandag 20-1-2020

Tijd:          10.00 - 12.30 uur

Locatie:      Odysee

Graag vooraf even aanmelden indien je er bij wenst te zijn.

Uiteraard zijn bij deze lezing ook de gidsen, Radiozendammateurs en de mannen van “De Vrienden” en de leden van vereniging “De Lijn” van harte welkom!!

nieuwjaar

Onze nieuwjaarsreceptie vindt plaats op het ss Rotterdam op 19 januari op het Upper Promenadedeck van 13.00 tot 17.00 uur.
Uitsluitend toegankelijk voor leden van Vereniging "De Lijn" op vertoon van hun nieuwe ledenpas.
Partner of één introducé  is van harte welkom. Ingang via het B-deck (Ingang 3), waar ook de garderobe is.
Gezellige muziek in de Grand Ballroom; in de Smoking Room. zijn enkele winkeltjes aanwezig en ruimte voor een rustig gesprek.
Wel even aanmelden bij binnenkomst op het Upper Promenadedeck. Daar kan ook een uitrijkaart gekocht worden.

Ryndam IV voorschip tewater

Er begint nu schot in te komen. De bouw van de "Ryndam" (4) is in volle gang met een beoogde oplevering in mei 2021.
Het lage voorschip werd gebouwd op een andere Fincantieri werf en op 3 oktober op de klassieke manier tewater gelaten, via een scheepshelling. Dit boegstuk werd daarna met sleepboten van Palermo naar Marghera gesleept naar de Fincantieri werf waar ook de "Koningsdam" en de "Nieuw Statendam" gebouwd zijn. Hier werd op 21 November officieel de kiel gelegd voor de rest van het schip. Te zijner tijd wordt het aangesleepte voorstuk in het bouwdok gebracht om samengevoegd te worden.Fincantieri heeft meerdere werven in Italië waar extra capaciteit beschikbaar is om delen van het schip te bouwen.

In november 2019  zijn wij ons winterseizoen gestart met interessante maandelijkse lezingen.
Alle lezingen zijn op de laatste zaterdag van de maand, aanvang 14.00 uur en duren ongeveer 90 minuten.
ss Rotterdam zorgt voor koffie en thee.
De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De eerstvolgende lezingen zijn op:

25 januari 2020

Abbedyk

Thema: scheepstype Victory (de eerste aanwinsten van de HAL na de Tweede Wereldoorlog)
door Martien Hoegen, voorzitter van Vereniging "De Lijn".

29 februari 2020

voor altijd rotterdam

Thema: Holland-Amerika Lijn en de stad Rotterdam.
door Daniel van de Ven (beroepsfotograaf), bekend va zijn recente boek "Voor altijd Rotterdam".

28 maart 2020

Binnendijk

Thema: Ondergang van de "Binnendijk"
door John  van Kuijk, lid van de commissie Vloothistorie en Foto-archief van Vereniging De Lijn.

J.B. Vietsch (overleden op 23 november 2019).

A.J. van Oost (overleden op 20 oktober 2019)

J.W.A. Grobbink (overleden op 7 december 2019)

G. Brouwer (overleden op 11 oktober 2019)

N.C. van der Leeuw(overleden medio januari 2020)NDZ 1953-1969

Plechtigheid op 18 januari om 15.30 uur in de aula van begraafplaats Schollevaar, Burg. Schalijlaan 2, Capelle a/d IJssel

Het bestuur heeft haar medeleven betuigd

De commissie Vloothistorie voert u maandelijks langs voormalige HAL-schepen.
Deze maand de Westerdam (1)  (1940 - 1965)

Westerdam 1

KLIK HIER