Logo VDL nieuw 002

Op 23 oktober 2021 zal een Algemene Vergadering van vereniging “De Lijn” gehouden worden. Toegang uitsluitend voor leden op vertoon van hun ledenpas en een geldig QR corona vaccinatiebewijs. Aanmelden vooraf is verplicht via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LET OP: QR vaccinatiebewijs en aanmelding vooraf zijn verplicht.

De uitnodiging en de agenda treft u HIER

BEELDBANK
Na afloop van de Algemene Vergadering zal, na een pauze, Beeldbank De Lijn op het internet in de openbaarheid worden gebracht. Na een lange voorbereiding is ons digitaal archief nu ondergebracht in het Zijper Collectie Beheer Systeem (ZCBS).
De toegang voor deze presentatie is vrij voor leden en niet-leden!! De inloop voor de presentatie is vanaf 13.30 uur.

LET OP: QR vaccinatiebewijs en aanmelding vooraf zijn verplicht.

Beeldbank Statendam Stephen Card

ms Rotterdam 7 1154 vdl011 226 001

(1154-vdl011-226-001)

04-10-2021
De Rotterdam ligt op dit moment ten anker bij Scheveningen. Volgens plan meert het cruiseschip op donderdag 14 oktober rond 10.00 u. af aan de Wilhelminakade bij Cruiseport Rotterdam. Op 15 oktober zal het vlaggenschip koers zetten naar Amsterdam in verband met de geplande transatlantische oversteek op 20 oktober naar Fort Lauderdale, Florida, U.S.A. Daar begint haar eerste cruiseseizoen in de Caraïben. De Rotterdam is het 17e schip dat voor Holland America Line gebouwd is op de werf Fincantieri. heeft accomodatie voor 2668 passagiers en is het zevende schip met die naam in de geschiedenis van de HAL.

Op 30 juli vond in Italië op de werf Fincantieri te Marghera de officiële overdracht plaats van het nieuwe vlaggenschip aan de Holland America Line. Samen met de Nieuw Statendam en de Koningsdam behoort het schip tot de zeer elegante en luxueuze Pinnacle Class. Het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line telt 1340 hutten, 11 eetgelegenheden, 12 bars en lounges. 6 entertainment faciliteiten, 12 spa’s en 10 andere vrijetijdsvoorzieningen.

De komende wintermaanden maakt het schip vanuit Fort Lauderdale cruises in het Caraïbisch gebied. Volgend jaar viert Holland America Line een 150-jarig jubileum. In dit jubileumjaar maakt de Rotterdam van mei tot in oktober vanuit Amsterdam cruises naar de Noorse fjorden en de Baltische staten. Bovendien maakt het nieuwe vlaggenschip daarna op 15 oktober, de datum waarop de Rotterdam (1) in 1872 begon aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York, deze bijzondere en historische trans-Atlantische oversteek via Le Havre en Plymouth naar New York met als eindbestemming Fort Lauderdale.

Vond de eerste oversteek plaats in 1872 door de firma Plate, Reuchlin & Co met de Rotterdam (1), echter pas op 18 april 1873 werd ten overstaan van notaris W.S. Burger Wzn de acte van oprichting getekend van de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij!

Bronnen:
(hollandamerica.com;   Holland-Amerika Lijn 1873-1923; jubileumuitgave Dr. M.G. de Boer en Schuttevaer, maritiem nieuws 30-09)

Voor een video-impressie van de Rotterdam (7) KLIK HIER

De commissie Vloothistorie voert u maandelijks langs voormalige HAL-schepen.
Deze maand het vrachtschip Soestdyk (2), in de vaart bij de HAL van 1948 tot 1967.

Soestdyk 2

KLIK HIER

J. Maarleveld(MDZ 1960-1968) overleden op 12 september 2021
J. Ermers(NDZ 1952-1962) overleden op 6 juli 2021
P.A.M. van Ommeren(Belangstellende) overleden op 18 eptember 2021
G.J. Koster(NDZ 1954-1960) overleden op 7 september 2021
 Het bestuur heeft zijn medeleven betuigd.

Leden van Vereniging "De Lijn" ontvangen een korting op deze rondleiding. Zij betalen Euro 9,00 p.p. in plaats van Euro 12,50 p.p. De korting geldt voor het lid op vertoon van de ledenpas en 1 introducé.